It is currently Wed Sep 18, 2019 9:29 pm
All times are UTC + 8 hours

Youtube TV - no audio

Enjoy high definition brilliance with your NAS and ASUSTOR Portal

Youtube TV - no audio

Postby alan_cam » Fri Dec 16, 2016 8:12 pm

Brand spanking new AS6104T, so I could use a few pointers.

1. No audio.
I'm using the S/PDIF connector to hook up to my amp. The high res audio player works, as does Kodi.
BUT - I found an option in Kodi to specify sound out via S/PDIF.
The ASUSTOR Portal config has plenty of screen resolution adjustments, but where do I specify the audio output?

2. Youtube TV lockup.
Once I start up the Youtube app, I can't find the key combination to shut it down again.
For now, I have to start up AIRemote on my Android phone, so I have access to the "back" button.
How do I shutdown the Youtube app from my keyboard?

I'd appreciate some help with this.
alan_cam
 
Posts: 11
Joined: Sun Dec 11, 2016 5:23 pm

Re: Youtube TV - no audio

Postby alan_cam » Sun Dec 18, 2016 10:48 am

I found a work-around, but not a solution.

My original setup was: Panasonic projector [HDMI input] with S/PDIF audio sent to Sony amp.
New setup: TV screen with HDMI input.

Sound goes to TV over HDMI, as I expected was the problem.

I'll invest in a HDMI "splitter" eventually, so I can choose between TV screen and projector [for movie nights].
alan_cam
 
Posts: 11
Joined: Sun Dec 11, 2016 5:23 pm

Re: Youtube TV - no audio

Postby orion » Mon Dec 19, 2016 10:17 am

alan_cam wrote:I found a work-around, but not a solution.

My original setup was: Panasonic projector [HDMI input] with S/PDIF audio sent to Sony amp.
New setup: TV screen with HDMI input.

Sound goes to TV over HDMI, as I expected was the problem.

I'll invest in a HDMI "splitter" eventually, so I can choose between TV screen and projector [for movie nights].

Does your Panasonic projector own HDMI output interface? If it exists, you can do: NAS HDMI output -> Panasonic projector HDMI input + Panasonic projector HDMI output -> TV HDMI input.
User avatar
orion
 
Posts: 2336
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: Youtube TV - no audio

Postby metrichye » Tue Nov 07, 2017 4:25 pm

Hi!

I think I have similar problem with my Asustor AS-6202T NAS.
One of the main reasons I purchased this NAS because of it's S/PDIF capability as at some cases I also want to use it for some web browsing and youtube watching with SOUND as well.
- I have a rather old Yamaha amplifier with S/PDIF and coaxial digital input, but no HDMI input. I really like this amplifier which I don't want to "throw out" as it works flawlessly.
- I have an Acer computer monitor with HDMI but without speaker.

- S/PDFIF works fine under KODI as there's a possibility to set it up, but under ADM there's no sound at all, nor with Youtube App (which uses a web browser), I think it tries to output the sound only by using the HDMI and I just can't find any option regarding this in the ADM settings tab.
(Note to the previous commenter: From the Youtube app I also haven't found a back/exit button, but the usual ALT+F4 key combination works)

Please help me how/where to set up S/PDIF as default sound output?

Thanks for your help,

Regards
metrichye
metrichye
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 07, 2017 4:12 pm

Return to ASUSTOR Portal

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest