It is currently Thu Apr 26, 2018 9:15 pm
All times are UTC + 8 hours

Unable to access nzbget website

NZBGet is a cross-platform binary newsgrabber for nzb files, written in C . It supports client/server mode, automatic par-check/-repair and web-interface. NZBGet requires low system resources and runs great on routers, NAS-devices and media players. Includes nzbToMedia postprocess scripts.

Moderators: clinton.hall, clinton.hall

Unable to access nzbget website

Postby arsvendg » Thu Mar 20, 2014 6:50 am

Hi

I have just started a migrate of my volume 1 from raid 1 to raid 5.

While this is going on I thought I might start to set up nzbget, sickbeard and couchpotato, but when I install the nzbget app I am not able to access the website. I get a question for username and password, I use nzbget/admin since this is a new install of nzbget, but the website just gives error 404.

Anyone got any ideas?
Last edited by arsvendg on Mon Jul 28, 2014 4:06 pm, edited 2 times in total.
arsvendg
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:27 pm

Re: Unable to access nzbget website

Postby clinton.hall » Thu Mar 20, 2014 7:16 pm

You can try nzbget/tegbzn6789

But if this works, it means the default config file hasn't been launched correctly, or there may be an issue with the directory structure.

Personally, I would uninstall, and then wait until your RAID migration has finished, then try installing again.

If still having trouble after migration, post here again and. I'll help you with some debugging.
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 799
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: Australia

Re: Unable to access nzbget website

Postby arsvendg » Sat Mar 22, 2014 9:23 pm

Thank you for replying.

I'm finally finished with migrating and expanding my volume 1. I tried to install nzbget, sickbeard and couchpotato.

None of them starts, if I try nzbget i get 404, but the other two I just get a "problem with loading page" error. I do get a password check of nzbget, and the error 404 appears after I use nzbget/admin (default) password. If I try another combination it asks again for password, so it seems to check for password and also it seems like the default password works. But after the login check, I get error 404 from nzbget.

I think I might have done something to the web server or some kind of service that serves these web pages for the apps. I don't know exactly what, but for the last couple of days I have been moving alot of data back and forth.

The thing is I had a volume 1 of 2x3tb disks in raid 0. Bought another two 3tb disks, and put them in a raid 1 on volume 2. Moved all my data to volume 2. Removed volume 1 and made a new volume 1 as radi 1. Moved all my data back to volume 1, and them removed volume 2 and migrated volume 1 from raid 1 to raid 5, including the recently bought 2x3tb disks.

Before I started this I had nzbget, sickbeard and couchpotato running and working, so my guess is that somewhere in this process I must have broken something.

Is there any way I can reset the webserver that serves these pages? I'm a noob at everything terminal related, so I have no clue what to look for. I appreciate any help you might have.

Edit: Oh, and another thing. I have installed plex after this whole thing, and that works just fine. With the website and everything.

Edit2: I also tried to install bittorrent sync. There I can access the webpage. So maybe there is some leftover files of the others apps after I removed volume 1 that I need to remove manually?
arsvendg
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:27 pm

Re: Unable to access nzbget website

Postby clinton.hall » Mon Mar 24, 2014 2:44 pm

For nzbget, sickbeard and couchpotato, just backup the config folder for each

/volume1/.@plugins/AppCentral/nzbget/config
/volume1/.@plugins/AppCentral/sickbeard/config
/volume1/.@plugins/AppCentral/couchpotato/config

Then uninstall the Apps in AppCentral, and install again.

Once installed, disable all 3 apps, and copy the backups back to the same location (overwrite the config that was installed with the fresh version)
Then start the Apps and all should be good.

nzbget will use the password in the /volume1/.@plugins/AppCentral/nzbget/config/nzbget.conf .... ControlPassword=<password>
So you can look at this with winscp et to see what it is.
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 799
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: Australia

Re: Unable to access nzbget website

Postby arsvendg » Mon Mar 24, 2014 8:09 pm

Hi

I have allready tried to uninstall them and reinstall them many times. I don't care about the config, I think they're pretty easy to set up.

That did not work. Always the error of either 404 or just not able to contact website.

So I was thinking. If I try to uninstall the apps again, check in /volume1/.@plugins/Appcentral and if I find any folder that says nzbget, sickbeard og couchpotato and move/delete them. Should that be enough to make a complete clean install of those apps?
arsvendg
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:27 pm

Re: Unable to access nzbget website

Postby arsvendg » Tue Mar 25, 2014 8:03 am

I uninstalled the apps and afterwards I found no related folders (as far as I could tell) in the /AppCentral folder.

I rebooted the device, and installed nzbget again.

Even after this I still get the error 404 from the nzbget webpage.

So I believe the error must be somewhere else in the system. Any ideas?
arsvendg
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:27 pm

Re: Unable to access nzbget website

Postby clinton.hall » Tue Mar 25, 2014 6:21 pm

when un-installed, please do the following via ssh to see if there are any other stray .conf files... delete any that remain
Code: Select all
find / -name 'nzbget.conf'


then when the App is installed again do the same, but don't delete...
there shoudl be 3 of these

Code: Select all
/volume1/.@plugins/etc/nzbget.conf
/volume1/.@plugins/AppCentral/nzbget/nzbget/share/nzbget/nzbget.conf
/volume1/.@plugins/AppCentral/nzbget/config/nzbget.conf


if any others, please let me know where.

now, issue
Code: Select all
/usr/local/AppCentral/nzbget/CONTROL/start-stop.sh restart

and finally
Code: Select all
ps | grep nzbget
ls -l /usr/local/etc/nzbget.conf


show the output of those last few...
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 799
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: Australia

Re: Unable to access nzbget website

Postby arsvendg » Tue Mar 25, 2014 7:56 pm

Ok, so I did not find any nzbget.conf when nzbget was uninstalled. Installed nzbget and found the three files in the correct place as you stated in your reply.

Then I ran the command
Code: Select all
/usr/local/AppCentral/nzbget/CONTROL/start-stop.sh restart


That gave the following output:
Code: Select all
tee: /volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
Shutting down NZBGet...
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
nzbget.conf(285): Option "AppendNzbDir" is obsolete, ignored
nzbget.conf(310): Option "MergeNzb" is obsolete, ignored
nzbget.conf(464): Option "RenameBroken" is obsolete, ignored
nzbget.conf(574): Option "ThreadLimit" is obsolete, ignored
nzbget.conf(745): Option "ProcessLogKind" is obsolete, ignored
nzbget.conf(938): Option "StrictParName" is obsolete, ignored
Request sent
server returned: Stopping server
tee: /volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
Starting PKG_NAME...
No tags found. Updating master branch...
Already on 'master'
HEAD is now at 7e45760 Merge branch 'testing'
Already up-to-date.
No tags found. Updating master branch...
Already on 'master'
HEAD is now at 2cb59eb Merge branch 'dev'
Already up-to-date.
Creating Symbolic links for required utils... Done
Starting NZBGget daemon...
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
/volume1/Download/NZBGet/dst/nzbget.log: No such file or directory
nzbget.conf(285): Option "AppendNzbDir" is obsolete, ignored
nzbget.conf(310): Option "MergeNzb" is obsolete, ignored
nzbget.conf(464): Option "RenameBroken" is obsolete, ignored
nzbget.conf(574): Option "ThreadLimit" is obsolete, ignored
nzbget.conf(745): Option "ProcessLogKind" is obsolete, ignored
nzbget.conf(938): Option "StrictParName" is obsolete, ignored


After that the output of "ps | grep nzbget" gave:
Code: Select all
25708 admin 0:00 /usr/local/bin/nzbget -c /usr/local/etc/nzbget.conf -D
25820 root 0:00 grep nzbget


And "ls -l /usr/local/etc/nzbget.conf" gave:
Code: Select all
lrwxrwxrwx 1 root root 47 Mar 25 12:41 /usr/local/etc/nzbget.co
nf -> /usr/local/AppCentral/nzbget/config/nzbget.conf


I tried to access the webpage again after I installed it, still the error 404.

Now, again, I am no expert, but does it seem to be missing the nzbget.log file?
Just to try I made the dst directory and restarted the app from appcentral. The log file appeared and contained the following:
Code: Select all
Starting PKG_NAME...
No tags found. Updating master branch...
Already on 'master'
HEAD is now at 7e45760 Merge branch 'testing'
Already up-to-date.
No tags found. Updating master branch...
Already on 'master'
HEAD is now at 2cb59eb Merge branch 'dev'
Already up-to-date.
 Creating Symbolic links for required utils... Done
Starting NZBGget daemon...
nzbget.conf(285): Option "AppendNzbDir" is obsolete, ignored
nzbget.conf(310): Option "MergeNzb" is obsolete, ignored
nzbget.conf(464): Option "RenameBroken" is obsolete, ignored
nzbget.conf(574): Option "ThreadLimit" is obsolete, ignored
nzbget.conf(745): Option "ProcessLogKind" is obsolete, ignored
nzbget.conf(938): Option "StrictParName" is obsolete, ignored
gnored
Tue Mar 25 12:52:41 2014   WARNING   nzbget.conf(745): Option "ProcessLogKind" is obsolete, ignored
Tue Mar 25 12:52:41 2014   WARNING   nzbget.conf(938): Option "StrictParName" is obsolete, ignored
Tue Mar 25 12:52:41 2014   INFO   nzbget 12.0 daemon-mode
Tue Mar 25 12:52:54 2014   WARNING   Web-Server: 404 Not Found, Resource: /
Tue Mar 25 12:52:56 2014   WARNING   Web-Server: 404 Not Found, Resource: /
Tue Mar 25 12:52:56 2014   WARNING   Web-Server: 404 Not Found, Resource: /
Tue Mar 25 12:52:57 2014   WARNING   Web-Server: 404 Not Found, Resource: /
Tue Mar 25 12:52:57 2014   WARNING   Web-Server: 404 Not Found, Resource: /
Tue Mar 25 12:53:24 2014   WARNING   Web-Server: 404 Not Found, Resource: /


There is where my skills end and I again must ask for further assistance... :)
arsvendg
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:27 pm

Re: Unable to access nzbget website

Postby clinton.hall » Wed Mar 26, 2014 4:46 am

That dst directory should have been made by default...

Can you show the output of

Code: Select all
cd /usr/local
ls -l
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 799
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: Australia

Re: Unable to access nzbget website

Postby arsvendg » Wed Mar 26, 2014 4:57 am

That gave the following output:
Code: Select all
total 40
drwx------   10 root     root          4096 Mar 25 21:00 AppCentral/
drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Mar 25 20:56 bin/
drwxr-xr-x    3 root     root          4096 Mar 17 00:15 cache/
drwxr-xr-x    5 root     root          4096 Mar 25 12:41 etc/
drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Mar 25 12:41 lib/
drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Mar 10 21:32 lib64/
drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Mar 10 21:32 sbin/
drwxr-xr-x    3 root     root          4096 Mar 25 12:41 share/
lrwxrwxrwx    1 root     root            14 Mar 17 00:14 tmp -> /volume1/.@tmp/
drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Mar 14 17:39 toolkit/
drwxr-xr-x   11 root     root          4096 Mar 25 21:00 webman/
lrwxrwxrwx    1 root     root            12 Mar 17 00:14 www -> /volume1/Web/
arsvendg
 
Posts: 25
Joined: Fri Mar 07, 2014 7:27 pm

Next

Return to NZBGet

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest