It is currently Fri Sep 21, 2018 9:58 pm
All times are UTC + 8 hours

*fixed* not visible to clients

The UPnP Media Server V2 App can turn your NAS into your home's multimedia streaming server.
As long as you have devices that support UPnP or DLNA (for example, SONY BRAVIA TV, SAMSUNG TV or PlayStation 3),
you can directly browse and stream the media files stored on your NAS.

*fixed* not visible to clients

Postby ho66es » Wed Mar 12, 2014 3:07 am

just updated to latest firmware still no sign of upnpv2 visible in clients so tried the obvious by uninstalling and reinstalling etc, no joy.

found debug log and there appear to be a few? issues

Code: Select all
DEBUG 2014-03-11 18:28:36.562 [main] Launching: ./mplayer
ERROR 2014-03-11 18:28:36.579 [main] Cannot launch MPlayer. Check the presence of ./mplayer
java.io.IOException: Cannot run program "./mplayer": error=2, No such file or directory
   at java.lang.ProcessBuilder.start(Unknown Source) ~[na:1.7.0_45]
   at net.pms.PMS.checkProcessExistence(PMS.java:217) [ums.jar:2.6.0]
   at net.pms.PMS.init(PMS.java:401) [ums.jar:2.6.0]
   at net.pms.PMS.createInstance(PMS.java:839) [ums.jar:2.6.0]
   at net.pms.PMS.main(PMS.java:926) [ums.jar:2.6.0]
Caused by: java.io.IOException: error=2, No such file or directory
   at java.lang.UNIXProcess.forkAndExec(Native Method) ~[na:1.7.0_45]
   at java.lang.UNIXProcess.<init>(Unknown Source) ~[na:1.7.0_45]
   at java.lang.ProcessImpl.start(Unknown Source) ~[na:1.7.0_45]
   ... 5 common frames omitted


and probably the fun one

Code: Select all
INFO  2014-03-11 18:28:36.923 [main] Using address /10.0.1.1 found on network interface: name:tun0 (tun0)
INFO  2014-03-11 18:28:36.925 [main] Created socket: /10.0.1.1:5001
DEBUG 2014-03-11 18:28:37.268 [main] Sending ALIVE...
INFO  2014-03-11 18:28:37.274 [main] Using the following UUID configured in UMS.conf: 61166b52-4f6e-4e8d-9e7e-f945ce6954ac
INFO  2014-03-11 18:28:37.532 [main] The server is now available for renderers to find
DEBUG 2014-03-11 18:28:47.531 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...
DEBUG 2014-03-11 18:29:07.535 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...


not a wonder my devices can't see it, I use the 192.168.3.* range, the 10 range is for openvpn so its picking that up and using it even tho the conf file shows the following

Code: Select all
network_interface = bond0



support ticket submitted

If you have a bonded interface, operating vpn server and can't see upnpv2 may be worth checking debug log and submitting a ticket
Last edited by ho66es on Tue Mar 18, 2014 2:07 am, edited 1 time in total.
608t
ho66es
 
Posts: 475
Joined: Wed Mar 13, 2013 5:38 am

Re: not visible to clients

Postby ho66es » Wed Mar 12, 2014 5:29 am

tried diabling openvpn which appeared to sort ip and interface, however server still didn't show in client devices it had been visible in before
608t
ho66es
 
Posts: 475
Joined: Wed Mar 13, 2013 5:38 am

Re: not visible to clients

Postby ho66es » Tue Mar 18, 2014 2:07 am

Got a new version of upnp v2 which fixed this issue.
608t
ho66es
 
Posts: 475
Joined: Wed Mar 13, 2013 5:38 am

Return to UPnP Media Server 2

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron