Page 2 of 3

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Sat Mar 01, 2014 12:59 pm
by clinton.hall
yes, this got pushed.
I'm not sure what the 409 error means. Looking at a few other forums, I am going to check that lame is installed.

What other changes did you make to get usb speakers working?

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Sat Mar 01, 2014 9:25 pm
by Hooky
What other changes did you make to get usb speakers working?


I cheated! I just noticed that the Soundsgood app claimed to support usb speakers so installed that, then when i went back to squeezelite my soundcard was listed as a device within squuezelite. As an official app i'd hoped it would bring usb card support and it did! One odd thing though, it only seems t work through the usb3 ports.

Yup, it seems to be a codec thing, i take it the as300 and as200 are functionally the same? Cheers for taking another look.

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 1:26 am
by Hooky
Log from squeezelite starting up:

Code: Select all
[16:48:09.523431] load_faad:592 dlerror: libfaad.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.523800] load_vorbis:279 dlerror: libvorbisidec.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.524033] load_flac:240 dlerror: libFLAC.so.8: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.524127] register_pcm:382 using pcm
[16:48:09.524351] load_mad:332 dlerror: libmad.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.524564] load_mpg:221 dlerror: libmpg123.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


Actually seems odd that FLAC works looking at that...

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 4:09 am
by clinton.hall
Ok... It may be that installing SoundsGood (to get USB support) has broken lms.
How are you restarting lms and where are those errors logged?

If restarting using ssh, are you doing this as admin, or root?

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Tue Mar 04, 2014 4:27 am
by Hooky
Everything is done as root now.

Those errors are logged by squeezelite/ local player, they can be accessed from server settings>advanced>local player.

I'm not sure it ever worked. LMS can actually still serve music (mp3's, whatever) to another player on the server, it just seems squeezlite has trouble handling them. To eliminate the server i might try running another server and see if SL can play from that.

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Fri Mar 07, 2014 5:56 am
by Hooky
Hi Clinton,

Where should I find those libraries (libfaac, libmpg123, libFLAC, libvorbisidec) for squeezelite if they've installed ok?

Cheers, H

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Fri Mar 07, 2014 9:36 am
by clinton.hall
Ah... I think i know what might be happening.

First, can you confirm these files exist in
/usr/local/lib/

if so, can you confirm if these are actual files, or just sym-links... if symlinks, where to?

I am guessing that these are symlinks to another App location?

What I do is check to see if they exist... if not, I symlink these to /usr/local/AppCentral/lms/repository or /usr/local/AppCentral/lms/repository32
But if the file already exists, I don't link these... it might be that the versions contained in another App have different version flags that cause failures to load.

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Mon Mar 10, 2014 1:48 am
by Hooky
Yes, they're symlinks to /usr/local/AppCentral/lms/repository32. Actually i'd complicated things by installing Local Player as a plugin, didn't really take on board initially that it comes with your LMS.

So, your LMS + squeezelite plays mp3's ok, awesome. However, though I can get SL to list the sound devices via cli it won't find them when i attempt to change it (using squeelite -o ). And unlike the Local Player plugin, there's no advanced option via the web gui to change it there -and the LP install won't play mp3's, only radio streams. So frustrating for me!!

Not really sure what to do next, do you think there's something i could try?

Cheers

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Mon Mar 10, 2014 4:53 pm
by clinton.hall
The problem I had with the plugin is that the plugin uses the version applicable to the ssods install (this is essential a virtual system) and this version won't run direct on the NAS.

What you can try doing is install the plugin, then find the squeezelite binary (in the plugins folder) and replace it with the binary I supply as part of the App... I can't recall if I tried this, or what I ended up launching the player directly...

Re: LMS keeps NAS awake

PostPosted: Sat Mar 15, 2014 4:35 am
by Hooky
Ok, do you mean copy this:

Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite


and use it to overwrite this?:

Code: Select all
/opt/ssods4/var/home/SqueezeboxServer/Cache/InstalledPlugins/Plugins/Squeezelite.pm


The plugin (Squeezelite.pm file) is only 4 KB, yours is 100kB. I tried it, it didn't really work, but I'm not sure I did the right thing :?

Thanks!