It is currently Wed Nov 25, 2020 4:49 am
All times are UTC + 8 hours

LMS keeps NAS awake

Logitech Media Server (formerly SlimServer, SqueezeCenter and Squeezebox Server) is a streaming audio server supported by Logitech (formerly Slim Devices), developed in particular to support their Squeezebox range of digital audio receivers.The software is designed for streaming music over a network, allowing users to play their music collections from virtually anywhere there is an Internet connection.

Moderators: JohnnyFive, clinton.hall

Re: LMS keeps NAS awake

Postby clinton.hall » Sat Mar 01, 2014 12:59 pm

yes, this got pushed.
I'm not sure what the 409 error means. Looking at a few other forums, I am going to check that lame is installed.

What other changes did you make to get usb speakers working?
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: LMS keeps NAS awake

Postby Hooky » Sat Mar 01, 2014 9:25 pm

What other changes did you make to get usb speakers working?


I cheated! I just noticed that the Soundsgood app claimed to support usb speakers so installed that, then when i went back to squeezelite my soundcard was listed as a device within squuezelite. As an official app i'd hoped it would bring usb card support and it did! One odd thing though, it only seems t work through the usb3 ports.

Yup, it seems to be a codec thing, i take it the as300 and as200 are functionally the same? Cheers for taking another look.
Hooky
 
Posts: 45
Joined: Thu Oct 03, 2013 10:04 pm

Re: LMS keeps NAS awake

Postby Hooky » Mon Mar 03, 2014 1:26 am

Log from squeezelite starting up:

Code: Select all
[16:48:09.523431] load_faad:592 dlerror: libfaad.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.523800] load_vorbis:279 dlerror: libvorbisidec.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.524033] load_flac:240 dlerror: libFLAC.so.8: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.524127] register_pcm:382 using pcm
[16:48:09.524351] load_mad:332 dlerror: libmad.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
[16:48:09.524564] load_mpg:221 dlerror: libmpg123.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


Actually seems odd that FLAC works looking at that...
Hooky
 
Posts: 45
Joined: Thu Oct 03, 2013 10:04 pm

Re: LMS keeps NAS awake

Postby clinton.hall » Mon Mar 03, 2014 4:09 am

Ok... It may be that installing SoundsGood (to get USB support) has broken lms.
How are you restarting lms and where are those errors logged?

If restarting using ssh, are you doing this as admin, or root?
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: LMS keeps NAS awake

Postby Hooky » Tue Mar 04, 2014 4:27 am

Everything is done as root now.

Those errors are logged by squeezelite/ local player, they can be accessed from server settings>advanced>local player.

I'm not sure it ever worked. LMS can actually still serve music (mp3's, whatever) to another player on the server, it just seems squeezlite has trouble handling them. To eliminate the server i might try running another server and see if SL can play from that.
Hooky
 
Posts: 45
Joined: Thu Oct 03, 2013 10:04 pm

Re: LMS keeps NAS awake

Postby Hooky » Fri Mar 07, 2014 5:56 am

Hi Clinton,

Where should I find those libraries (libfaac, libmpg123, libFLAC, libvorbisidec) for squeezelite if they've installed ok?

Cheers, H
Hooky
 
Posts: 45
Joined: Thu Oct 03, 2013 10:04 pm

Re: LMS keeps NAS awake

Postby clinton.hall » Fri Mar 07, 2014 9:36 am

Ah... I think i know what might be happening.

First, can you confirm these files exist in
/usr/local/lib/

if so, can you confirm if these are actual files, or just sym-links... if symlinks, where to?

I am guessing that these are symlinks to another App location?

What I do is check to see if they exist... if not, I symlink these to /usr/local/AppCentral/lms/repository or /usr/local/AppCentral/lms/repository32
But if the file already exists, I don't link these... it might be that the versions contained in another App have different version flags that cause failures to load.
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: LMS keeps NAS awake

Postby Hooky » Mon Mar 10, 2014 1:48 am

Yes, they're symlinks to /usr/local/AppCentral/lms/repository32. Actually i'd complicated things by installing Local Player as a plugin, didn't really take on board initially that it comes with your LMS.

So, your LMS + squeezelite plays mp3's ok, awesome. However, though I can get SL to list the sound devices via cli it won't find them when i attempt to change it (using squeelite -o ). And unlike the Local Player plugin, there's no advanced option via the web gui to change it there -and the LP install won't play mp3's, only radio streams. So frustrating for me!!

Not really sure what to do next, do you think there's something i could try?

Cheers
Hooky
 
Posts: 45
Joined: Thu Oct 03, 2013 10:04 pm

Re: LMS keeps NAS awake

Postby clinton.hall » Mon Mar 10, 2014 4:53 pm

The problem I had with the plugin is that the plugin uses the version applicable to the ssods install (this is essential a virtual system) and this version won't run direct on the NAS.

What you can try doing is install the plugin, then find the squeezelite binary (in the plugins folder) and replace it with the binary I supply as part of the App... I can't recall if I tried this, or what I ended up launching the player directly...
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: LMS keeps NAS awake

Postby Hooky » Sat Mar 15, 2014 4:35 am

Ok, do you mean copy this:

Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite


and use it to overwrite this?:

Code: Select all
/opt/ssods4/var/home/SqueezeboxServer/Cache/InstalledPlugins/Plugins/Squeezelite.pm


The plugin (Squeezelite.pm file) is only 4 KB, yours is 100kB. I tried it, it didn't really work, but I'm not sure I did the right thing :?

Thanks!
Hooky
 
Posts: 45
Joined: Thu Oct 03, 2013 10:04 pm

PreviousNext

Return to Logitech Media Server (Beta)

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron