It is currently Tue Dec 01, 2020 10:06 pm
All times are UTC + 8 hours

[Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Logitech Media Server (formerly SlimServer, SqueezeCenter and Squeezebox Server) is a streaming audio server supported by Logitech (formerly Slim Devices), developed in particular to support their Squeezebox range of digital audio receivers.The software is designed for streaming music over a network, allowing users to play their music collections from virtually anywhere there is an Internet connection.

Moderators: JohnnyFive, clinton.hall

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby koymoy » Sun Sep 29, 2013 12:38 am

clinton.hall wrote:Is this plugin a component of this package, or is this something that needs to be added, or is this actually another media player (front end) that needs to be created as an apkg?

Can you confirm what you want? I.e. Are you trying to get a local media player to play music on your amp (over HDMI?)

The problem I have is that I have never set up an account etc for this, so I have never actually used LMS.


As i understand it, its an plugin, that you install via the LMS plugins page (when in the LMS webinterface).
so, yes i want to use a local media player to play music on my amp, via jack (nas)-->phono (amp) - as i dont have HDMI on the amp.

I can't give you access to my LMS, as i haven't setup the nas to wan access, yet - being a bit paranoid, and not absolutely sure (yet :-) how to set it up safely. But i have a link, that describes it, better than me. Also, i believe there's a link to sourcefiles for the player.

http://forums.slimdevices.com/showthrea ... indows-OSX

Sorry, if this isn't enough info.
ps. Have tried the players/servers available in the asustor app-store - but they just don't cut it - too unresponsive or unstable. LMS+squeezelite worked pretty much flawless on the pi, and i imagine it should/could work just as well if not faster and better on the nas, as it's more powerful.

Please let my know what i can do to help.

Br.
Christian
koymoy
 
Posts: 77
Joined: Tue Sep 10, 2013 5:51 am

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby clinton.hall » Sun Sep 29, 2013 5:35 am

I have set up an account, and looking at the plugins page I don't see it.

in your previous post you said you installed it, but it wouldn't run... can you confirm how you installed it? was this via the interface, or did you copy across some files? where in the interface did you find/set this?
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby clinton.hall » Sun Sep 29, 2013 5:46 am

ok... on 604T it says it is enabled and running... but I don't know how to access it.
Once I resolve this, I can look at the 3 series.
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby koymoy » Sun Sep 29, 2013 6:10 am

clinton.hall wrote:ok... on 604T it says it is enabled and running... but I don't know how to access it.
Once I resolve this, I can look at the 3 series.


When you launch the LMS from the nas desktop you get the lms webinterface. Once there, there should be a panel ind the upper left part of the screen, where you can choose a player.

Additionally, there is a 'settings' option in the plugins page - adjecent to the 'local player'. It is here i found the message that its not running. I have thrown my self into bed as its late in scandinavia - i will check in again tomorrow and reply if needed. Btw - Truly thanks for the effort!

Br. & g'night
Christian
koymoy
 
Posts: 77
Joined: Tue Sep 10, 2013 5:51 am

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby clinton.hall » Sun Sep 29, 2013 9:02 am

Oh the FUN...

so. I have found the missing library files... and recompiled the binaries on my VM to use the correct libc version... now it runs :)

the problem is LMS can't launch this as LMS runs as admin (required for SSODS) and squeezelite needs xorg running and in order to access xorg it needs to be launched as root.
there is also a x86 v i386 issue here... but I am on top of that.

So, I can get everything to run, but I need to launch squeezlite from the start script and disable the auto-start option in LMS.
what this means is you can't set the config in LMS... and so i don't know if you can change the output device. As I read it, this will launch on "default"...

anyway, I'll try and package this as it is so that you can test :)
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby clinton.hall » Mon Sep 30, 2013 1:51 am

try this.
https://www.dropbox.com/s/as0cr2vqerzddjr/lms_7.7.2.r0127a_any.apk

you need to install and enable xorg in AppCentral
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby koymoy » Mon Sep 30, 2013 2:29 am

clinton.hall wrote:try this.
https://www.dropbox.com/s/as0cr2vqerzddjr/lms_7.7.2.r0127a_any.apk

you need to install and enable xorg in AppCentral


Hi,

Tried it, but still, player not running...thanks for the effort though, clinton.
Guess i'll have to wait for a stable XBMC release from asustor and then reinstate the pi as mediaserver/player then. :-)

Br.
Christian
koymoy
 
Posts: 77
Joined: Tue Sep 10, 2013 5:51 am

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby clinton.hall » Mon Sep 30, 2013 5:11 am

With this version installed and running, can you try these codes via ssh?
Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/CONTROL/starts-stop.sh restart


Code: Select all
ps | grep squeezelite


Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite -z

for 3 series or
Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite -z

for 6 series

Can you show the output of each of these?

Basically, I got this running on both 3 and 6 series, but as I needed to debug and manually link/set parameters, I may have missed one little details in the apkg... With these I should get some idea of what is missing.

Can you also confirm that xorg is running?
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby clinton.hall » Mon Sep 30, 2013 8:32 am

I just did a test with fresh install on 3 series and 6 series... both work fine for me.
Perhaps try removing LMS, and then do a manual install.

Also, to confirm. this will NOT show up in the plugins section, but the player should shown under the player config and also should show as an available player on the main screen.

Please download the apkg again. i had previously uploaded this same version, found a bag, then removed and re-posted (since I figured no one else was using that version). If you had downloaded this easily, you may have got the old version? Again. delete and manually install the new version should work (although you will need to run the wizard again and rescan your media library).
AS-604T
3 x ST4000DM0000 (Seagate 4TB) in Raid5
2 GB RAM expansion
AS-302T

Apps (user)
NZBGet - CouchPotato - SickBeard - Git - Python

Apps (maintainer):
NZBGet - BitTorrent Sync - Mylar - LazyLibrarian - Gamez
-Maintenance of Apps acquired from JohhnyFive since ADM2.0:
SABnzbd - CouchPotato - SickBeard - HeadPhones - Subsonic

About Me: http://fockwulf.wix.com/index
User avatar
clinton.hall
 
Posts: 839
Joined: Thu May 09, 2013 7:01 pm
Location: New Zealand

Re: [Beta] Logitech Media Server for ADM2.0

Postby koymoy » Tue Oct 01, 2013 3:44 am

clinton.hall wrote:With this version installed and running, can you try these codes via ssh?
Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/CONTROL/starts-stop.sh restart


Code: Select all
ps | grep squeezelite


Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite -z

for 3 series or
Code: Select all
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite -z

for 6 series

Can you show the output of each of these?

Basically, I got this running on both 3 and 6 series, but as I needed to debug and manually link/set parameters, I may have missed one little details in the apkg... With these I should get some idea of what is missing.

Can you also confirm that xorg is running?


Untitled.jpg
/usr/local/AppCentral/lms/CONTROL/starts-stop.sh restart
Untitled.jpg (121.34 KiB) Viewed 9616 times



It is amazing - it runs and the player works....kinda..;-) Nearly all my music is in MP3 and the only format i successfully played, was ogg vorbis.
But you are the hero of the day - no doubt! just that it runs, is more than i had hoped for :-)

Br.

CHristian
Attachments
untitled2.jpg
/usr/local/AppCentral/lms/repository-32/squeezelite -z
untitled2.jpg (114.34 KiB) Viewed 9615 times
untitled1.jpg
ps | grep squeezelite[
untitled1.jpg (87.54 KiB) Viewed 9615 times
koymoy
 
Posts: 77
Joined: Tue Sep 10, 2013 5:51 am

PreviousNext

Return to Logitech Media Server (Beta)

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest