It is currently Tue Oct 22, 2019 12:07 am
All times are UTC + 8 hours

Tough installation : VirtualBox 5.2.22 and ADM 3.3.2.RJ12

Just about everything is virtual these days. Topics relating to virutalization go here.

Tough installation : VirtualBox 5.2.22 and ADM 3.3.2.RJ12

Postby sksbir » Tue Jul 09, 2019 12:58 am

Hi
Here is how I finally managed to install a VM fedora 64 server successfully on my AS5002T NAS, without HDMI output.

- Install VirtualBox 5.2.22.r05 and Virtualbox extension pack 5.2.22.r02 ==> OK.
- Starting phpvirtualbox from ADM interface, using Firefox. ==> OK
- creating my VM : Fedora 64, using the right ISO, enabling remote display ( or it was enabled by default , cannot remember now ) ==> OK
- starting VM : FAIL . That is : VM is starting, and I can even see the console of my VM in thumbnail format on the "details" view . But noway to switch to "console" tab, and start acting threw console.


I had to change the property of remote desktop server port.. not port, but IP, and you cannot do that from GUI. I needed to replace '127.0.0.1' with IP of my NAS on local network.
==> logged has root on NAS, edit /volume1/.@root/VirtualBox VMs/((myVM))/((myVM)).vbox
And update this section :
Code: Select all
        <VRDEProperties>
          <Property name="Address" value="((myip))"/>
          <Property name="TCP/Address" value="((myip))"/>
          <Property name="TCP/Ports" value="3389"/>
        </VRDEProperties>


After that, console was working either from RDP client on my local network, but also from phpvirtualbox.

Once Fedora server installed and updated, trying to mount shared folders.
- first following this tutorial : https://www.if-not-true-then-false.com/ ... -hat-rhel/
FAIL: VirtualBox Guest Additions: modprobe vboxsf failed

Solution is here : https://www.if-not-true-then-false.com/ ... /#comments , "You should download VBoxGuestAdditions from here. Check note on step 3"
"here" is https://www.virtualbox.org/wiki/Testbuilds , Downloaded from "Latest 5.2.x test builds" table , line Guest Additions 5.2.x revision 131558
Mounted this iso instead of Iso provided by extension pack, and ran again installation steps.

After that, my VM worked fine.

[EDIT 2019-08
problem is back with ADM 3.4.1.R7Q4 , and virtualbox 5.2.22.r07
When mounting vboxsf FS , getting "protocol error" message.
- trying to install VirtualBox 5.2.33 Guest Additions : same problem.
Everything reverts to normal after MOUNTING the shared volumes ( encrypted and not automatically mounted shared volumes ) where shared folders are located.
:mrgreen:
sksbir
 
Posts: 322
Joined: Tue Aug 25, 2015 9:23 pm

Return to Virtualization

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest