It is currently Thu Jan 21, 2021 1:28 am
All times are UTC + 8 hours

Inactive status and duplicate drive when replacing RAID5 disk

Backup and data protection discussion at its finest.

Inactive status and duplicate drive when replacing RAID5 disk

Postby jona6tc » Mon Jan 20, 2020 7:27 pm

Hi

I have a 3 disk raid five array in my AS3104T (the fourth slot is just a back up disk for other stuff)

The Raid array is Volume 1

Drive 2 in volume 1 failed so I replaced it with identical size (6TB) disk (WD Red)

Instead of the RAID rebuilding itself as I expected, the replacement disk just shows as INACTIVE and what is even more odd, it is showing twice in the list (ie 2 disk 2s).


I've attached a screen shot....you can't see if but the duplicate records have identical serial numbers so it is definitely seeing the same disk twice

If I remove the disk and reboot the NAS it shows drive 2 twice but empty

If I replace the old disk then it shows the old faulty disk twice

Before I initially removed the bad disk it was only showing once (but with errors) - so it looks like something in the disk swap process has caused this issue

I've raised a ticket with ASUS support but no reply yet

Anyone seen this / got any adice

thanks

Jonathan
Attachments
asus.JPG
asus.JPG (61.9 KiB) Viewed 631 times
jona6tc
 
Posts: 11
Joined: Tue Mar 14, 2017 9:18 pm

Return to Backup and Data Protection

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests