It is currently Sat Mar 06, 2021 1:50 pm
All times are UTC + 8 hours

Upgrading AS-304T to AS5304T old disks

Backup and data protection discussion at its finest.

Upgrading AS-304T to AS5304T old disks

Postby Kolvord » Mon Feb 15, 2021 10:20 pm

Hi all,

I have an AS-304T, first bay 4 TB HD third bay 4 TB HD, no Raid configured as single disks My PSU malfunctioned and I ordered a Nimbustor AS5304T.

When I check the documentation on the website, it says turn off old NAS, put the HDs in the new NAS and all should be fine. Well does not seem to work.

I then initialized the new NAS with another HD and tried to put the old HDs in. They show up in the disk management but as inactive.

What do I need to do to keep using the old disks? The documentation does not say sadly.

I might add i am not linux savy and only have a basic unterstanding of this stuff, so please talk to me like to an idiot, just a bit slower if you have any advice;D
Kolvord
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 15, 2021 10:10 pm

Re: Upgrading AS-304T to AS5304T old disks

Postby orion » Wed Feb 17, 2021 11:25 am

I did the same before, and it worked. I guess your old NAS ADM version might be too old. I'll suggest you to send a support request to asustor directly. They should be able to check it remotely. https://support.asustor.com/
User avatar
orion
 
Posts: 2943
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: Upgrading AS-304T to AS5304T old disks

Postby Kolvord » Wed Feb 17, 2021 5:02 pm

I updated to the newest ADM Version beforehand, but yeah I am gonna contact support, cant seem to find any solution elsewhere. Thanks.
Kolvord
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 15, 2021 10:10 pm

Re: Upgrading AS-304T to AS5304T old disks

Postby melgi » Fri Feb 19, 2021 3:59 am

Same here: my "old" 5110T died two years ago and was out of warranty. I then bought a 6210T and pulled the drives from 5110T and put them in EXACTLY THE SAME ORDER in the new 6210T. I started the NAS up and could literally login with my old username/pw and had everything working as if nothing happened. I can't even remember that my RAID had to be rebuild, but I might be wrong in this.

Hope this helps.

Verstuurd vanaf mijn SM-G986B met Tapatalk
melgi
 
Posts: 43
Joined: Sun Apr 17, 2016 3:52 am

Return to Backup and Data Protection

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron