It is currently Tue Dec 07, 2021 1:21 am
All times are UTC + 8 hours

Enabling Web Server is not possible

Enabling Web Server is not possible

Postby ben1600 » Thu Nov 25, 2021 1:58 am

I am using an ASUSTOR AS5304T with ADM version 4.0.0.RN53.

I want to activate the web service port in the Web Center but I always get the following error message, no matter which port number I select:

The specified port is being used by another service. Please select another port. (Ref. 5032)

What am I doing wrong?
ben1600
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 25, 2021 1:35 am

Re: Enabling Web Server is not possible

Postby orion » Thu Nov 25, 2021 9:57 am

Did you try to change to another port?
User avatar
orion
 
Posts: 3250
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: Enabling Web Server is not possible

Postby ben1600 » Sat Nov 27, 2021 5:27 pm

yes I have, but every entry leads to the same error message
ben1600
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 25, 2021 1:35 am

Re: Enabling Web Server is not possible

Postby orion » Mon Nov 29, 2021 9:59 am

Mine is just fine. Not sure what you tried. If you cannot provide detailed info here, I think you should send a support ticket to asustor directly. https://support.asustor.com/
User avatar
orion
 
Posts: 3250
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: Enabling Web Server is not possible

Postby mario_ili » Tue Nov 30, 2021 5:32 am

I have the same problem. I also can't turn on the Web server on port 80 and 443. Error: The specified port is being used by another service. Please select another port. (Ref. 5032). Another port can be activated, but this is not desirable! I don't want the server to redirect port 80 and 443 to ADM! Where is the mistake? Netstat writes that it is used by myhttpd!
mario_ili
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 29, 2015 5:34 am

Re: Enabling Web Server is not possible

Postby orion » Tue Nov 30, 2021 10:06 am

Yes, port 80 and 443 are occupied by ADM.
User avatar
orion
 
Posts: 3250
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: Enabling Web Server is not possible - FIXED

Postby mario_ili » Sat Dec 04, 2021 2:40 am

This is an advanced intervention in the system, if you do not know what you are doing, do not do it. Before any intervention in the system, I recommend backing up the file !!!!

The [Web Services] section with "T80 and T443 ports" is probably still set up in "/usr/builtin/etc/resource.conf". As of ADM 4.0, it is not [Web services], but [webcenter]. You need to find [Web Services] and remove this section. Find the [webcenter] section and insert ports T80, T443 here. The result will be as follows:
[webcenter]
Display = Web Center
Port = T80, T443
Share = Web /

or optionally find a service that owns T80 and T443 ports.
mario_ili
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 29, 2015 5:34 am

Re: Enabling Web Server is not possible

Postby orion » Mon Dec 06, 2021 10:42 am

orion wrote:Yes, port 80 and 443 are occupied by ADM.

Revised: ADM 4.0.0 supports web server using 80 and 443. I just tried these ports. It works. (The old ADM versions does not support it.)
User avatar
orion
 
Posts: 3250
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Return to ADM general

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests