It is currently Fri Oct 22, 2021 9:29 pm
All times are UTC + 8 hours

Silly Question

Silly Question

Postby AndyM » Sun Sep 19, 2021 11:59 pm

So I started the initialization process on the new As1104T and it seems to be chugging away (lights are lit, drives are doing their thing). Control says NAS is Ready but when I try to sign in the sign in button just wiggles at me. As it made me change my password I don't know if I typed it wrong or if I just have to wait until the drives stop chugging away. There are 2 16 tb drives in it so I assume it might take a while.

edit:
Drives have been busy all day. A web search suggested a 16 tb drive could take 3 days to complete! Really? I did get the registration screen which would seem to suggest the initialization process completed and my inability to sign in is a password error. Any advice appreciated.
AndyM
 
Posts: 67
Joined: Fri Nov 13, 2020 11:57 am

Re: Silly Question

Postby Nazar78 » Mon Sep 20, 2021 10:11 pm

You should be able to sign in despite whatever the activity is. Probably wrong password. You can try use the rear reset button.

https://www.asustor.com/en-gb/knowledge ... oup_id=622
AS5304T - 16GB DDR4 - [40TB N300 RAID10 + 5 Bay USB: 8TB RAID5 & 480GB SSD for Apps]
User avatar
Nazar78
 
Posts: 489
Joined: Wed Jul 17, 2019 10:21 pm
Location: Singapore

Re: Silly Question

Postby AndyM » Tue Sep 21, 2021 2:09 am

Hi Nazar,

Thanks for the reply. That will teach me to start something before I have had a coffee.

The drives are still busy - should I wait to do the reset or does it matter? I see the link you kindly provided says you can use the NAS - still true when it's initializing?

Andy
AndyM
 
Posts: 67
Joined: Fri Nov 13, 2020 11:57 am

Re: Silly Question

Postby Nazar78 » Tue Sep 21, 2021 2:25 am

NP. You can proceed with the rear reset as it will only affect those listed in the link.

    - System admin account password will return to "admin"
    - HTTP and HTTPS ports used to connect to ADM will return to 8000 and 8001 respectively.
    - Network settings will return to default settings and ASUSTOR Control Center will be able to find your NAS one the network.
    - ADM Defender will revert to accept all connections.
AS5304T - 16GB DDR4 - [40TB N300 RAID10 + 5 Bay USB: 8TB RAID5 & 480GB SSD for Apps]
User avatar
Nazar78
 
Posts: 489
Joined: Wed Jul 17, 2019 10:21 pm
Location: Singapore

Re: Silly Question

Postby AndyM » Tue Sep 21, 2021 2:31 am

Thanks a lot - your a great help!

Cheers
Andy

I am now back in business and no more drive "initialization" - must have been doing something else. Seems like everything is working as it should although I noticed where windows had listed the NAS name before I did the reset, now it only shoes the IP address, but gives me something to learn about!
AndyM
 
Posts: 67
Joined: Fri Nov 13, 2020 11:57 am

Return to ADM general

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest