It is currently Thu Aug 06, 2020 3:21 am
All times are UTC + 8 hours

sftpmand process zombie

sftpmand process zombie

Postby gtalbot » Wed Jul 29, 2020 4:14 am

I am using sftp as the main protocol to transfert files between my computer and my asustor as4004t.
Every time I use sftp, I am left with some sftpmand processes in zombie state on my Asustor.
Over time these processes accumulate and the unit become very slow and need to be rebooted.

Actualy I can create thousands of zombie process if I try to synchronize directories with FreeFileSync.

I also tested with CyberDuck as my sftp client and ended up with zompie processes as well.

I tries reducing the number of sftp channels per connection to one. Still left with zombie processes.


Any idea what the problem is?
gtalbot
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 29, 2020 3:34 am

Re: sftpmand process zombie

Postby orion » Wed Jul 29, 2020 10:59 am

I use WinSCP to try SFTP. It's working fine.
Anyway, zombie should be something wrong. I think you can report it to asustor directly. https://support.asustor.com/
User avatar
orion
 
Posts: 2683
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: sftpmand process zombie

Postby Nazar78 » Thu Jul 30, 2020 1:43 am

These defunct child processes came from their parent's fault, sshd. Did you mount any network paths (cifs/nfs etc.) onto the NAS? Do you see the same issue using the main sftp port 22 by default? It's the one reserved for admins, for non-admin users it's port 2222 by default. If there's any related errors in dmesg it should be reported to Asustor support.
AS5304T - 16GB DDR4 - [40TB N300 RAID10 + 5 Bay USB: 8TB RAID5 & 480GB SSD for Apps]
Nazar78
 
Posts: 100
Joined: Wed Jul 17, 2019 10:21 pm

Return to ADM general

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest