It is currently Thu Dec 12, 2019 9:49 pm
All times are UTC + 8 hours

[myHD 1.0.2] Application server for Kodi, Plex, etc.

myHD is an isolated (namespace (mnt, IPC, PID)) Ubuntu environment to run Ubuntu application displayed as ASUSTOR Asportal / Xorg applications.

Moderator: father.mande

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby hertz » Sat Jun 29, 2019 6:15 am

Hi,

ok, thx for your answer. I will give a shot, and lets see :)

Thx again!
Zoltan
hertz
 
Posts: 4
Joined: Thu Jun 27, 2019 6:33 am

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby father.mande » Sat Jun 29, 2019 3:33 pm

Hi,
hertz wrote:Hi,
ok, thx for your answer. I will give a shot, and lets see :)
Thx again!
Zoltan


F.Y.I.
I have redo a test ... all seem to works as expected only points :
... no sound tests (I run test on a remote platform (I am in France and platform somewhere in the world ... ) and Vnc server provide image of Asportal but not sound.
... ... BUT all configuration and trace seems to said ... sound is O.K.
... one kernel module (provide by me on 3.3) is missing for now ... this will be updated in few days with an update of myHD (updating myHD don't impact Ubuntu env. nor applications associated)

Philippe.
AS5002T / AS202TE / AS1002T
My Blog specific to my APKG : https://blog.father-mande.ovh/
User avatar
father.mande
 
Posts: 820
Joined: Sat Sep 12, 2015 2:55 am

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby jojeta » Thu Jul 04, 2019 5:02 pm

Hi,
I have just installed myHD for the first time 0.9.4 I then installed Kodi 18 and Netflix it looks really good but I have 2 problems 1. no sound(both Kodi and Netflix) I use HDMI (is that the problem you describes?) and problem 2.have to exit Netflix to get back to the ADM 3.3.2.RJ12.
John
jojeta
 
Posts: 26
Joined: Thu Jul 31, 2014 9:47 pm

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby father.mande » Thu Jul 04, 2019 9:17 pm

Hi,
jojeta wrote:Hi,
I have just installed myHD for the first time 0.9.4 I then installed Kodi 18 and Netflix it looks really good but I have 2 problems 1. no sound(both Kodi and Netflix) I use HDMI (is that the problem you describes?) and problem 2.have to exit Netflix to get back to the ADM 3.3.2.RJ12.
John


1 ... I just said that I have no solution to test sound, because I do test using a remote server (inside Asustor shared with other dev. intergrators) .. and can only use Vnc, so without sound
... BUT verify you have correctly configured the sound output in Kodi ... , kodi is started forcing Alsa (for AVR pass-through) so, test others audio output in system menu ... try HDA Intel PCH (better with your screen after), by default sometimes Kodi choice analog output ...

2 ... I don't understand, can you explain (exit netflix (in fact Chrome) will be done using mouse move from top ... to get a X to close ... or F11 to exit fullscreen mode and using top rigth x button to close.

Philippe.
AS5002T / AS202TE / AS1002T
My Blog specific to my APKG : https://blog.father-mande.ovh/
User avatar
father.mande
 
Posts: 820
Joined: Sat Sep 12, 2015 2:55 am

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby father.mande » Fri Jul 05, 2019 1:16 am

Hi jojeta,

Please post in separate message for each problem.

After a new test ... seem some problem exist with netflix to leave full screen ... so use <ALT>F4 to kill the window and return to Asportal (I will check if it's linked to last Chrome update ...)

Philippe.
AS5002T / AS202TE / AS1002T
My Blog specific to my APKG : https://blog.father-mande.ovh/
User avatar
father.mande
 
Posts: 820
Joined: Sat Sep 12, 2015 2:55 am

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby jojeta » Fri Jul 05, 2019 1:42 am

Hi Philippe
Alt F4 worked but normally I don't have a keyboard connected to the Nas, I continue other problem in the old, thanks for fast respons.
John
jojeta
 
Posts: 26
Joined: Thu Jul 31, 2014 9:47 pm

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby jojeta » Fri Jul 05, 2019 1:50 am

Hi Philippe
Regarding no sound, I have checked setting in Kodi, but as it is both Kodi and Netflix whitch is without sound I expect it to be some commen the myHD. Can I miss some instalation I first installed myHD_0.9.4_x86-64.apk and then MH-kodi18_18.1_x86-64.apk and then MH-netflix_1.0_x86-64.apk I have don nothing els do I miss somthing?
John
jojeta
 
Posts: 26
Joined: Thu Jul 31, 2014 9:47 pm

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby father.mande » Fri Jul 05, 2019 3:20 am

Hi,
jojeta wrote:Hi Philippe
Regarding no sound, I have checked setting in Kodi, but as it is both Kodi and Netflix whitch is without sound I expect it to be some commen the myHD. Can I miss some instalation I first installed myHD_0.9.4_x86-64.apk and then MH-kodi18_18.1_x86-64.apk and then MH-netflix_1.0_x86-64.apk I have don nothing els do I miss somthing?
John


I can't reproduce the problem all works as expected on my system
... did you check Asportal setting for sound ?
... do you have another application from Asustor working with sound ?
... for kodi be sure that sound is not at level 0 (a problem with first beta)
... did you do the upgrade to get the last Kodi version ?
... at end try to test sound and post here result of aplay -l, aplay -L in myHD and test using speaker-test ...

Philippe.
AS5002T / AS202TE / AS1002T
My Blog specific to my APKG : https://blog.father-mande.ovh/
User avatar
father.mande
 
Posts: 820
Joined: Sat Sep 12, 2015 2:55 am

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby jojeta » Fri Jul 05, 2019 4:42 am

.. did you check Asportal setting for sound ? - Yes it is HDMI
... do you have another application from Asustor working with sound ? - Yes Youtube is working with sound
... for kodi be sure that sound is not at level 0 (a problem with first beta) -It is no level 0
... did you do the upgrade to get the last Kodi version ? - No just install
... at end try to test sound and post here result of aplay -l, aplay -L in myHD and test using speaker-test ... ??? I don't know have


I have do a uninstalling and install again and no change.

John
jojeta
 
Posts: 26
Joined: Thu Jul 31, 2014 9:47 pm

Re: [myHD 0.9.4] Application server for Kodi, Plex, etc. on Ubuntu 1604/1804

Postby jojeta » Fri Jul 05, 2019 4:53 am

run aplay -l
Card 0 HDA intel PCH
device 0 alc887-vd Analog
device 1 alc887-vd digital
device 3 HDMI 0
device 7 HDMI 1
device 8 HDMI 2

John
jojeta
 
Posts: 26
Joined: Thu Jul 31, 2014 9:47 pm

PreviousNext

Return to myHD

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests