It is currently Sun Nov 29, 2020 1:30 am
All times are UTC + 8 hours

ADM Help Doesn't Match - How to Setup Network drive?

ADM Help Doesn't Match - How to Setup Network drive?

Postby Shiseiji » Wed Nov 18, 2020 1:07 am

I don't have any of the selections referenced in [Help], no "Services" no "Windows." Is it possible to use a AS4002T as a network drive on a Win10 machine?

TIA

Ron
Attachments
Screen Shot 11-17-20 at 12.15 PM.PNG
Screen Shot 11-17-20 at 12.15 PM.PNG (74.06 KiB) Viewed 48 times
Shiseiji
 
Posts: 5
Joined: Tue Nov 17, 2020 5:49 am

Re: ADM Help Doesn't Match - How to Setup Network drive?

Postby wde » Wed Nov 18, 2020 2:00 am

You should have a "Services" icon Image in ADM.
My NAS: AS-602T ADM: 3.5.3.RBH1 Router: Arris XB6
wde
 
Posts: 194
Joined: Sun Jun 16, 2013 5:00 pm

Re: ADM Help Doesn't Match - How to Setup Network drive?

Postby Shiseiji » Wed Nov 18, 2020 2:38 am

Arggg, brain dead from too many hours trying to get this set up. I had been in there but nothing I did seemed to make a difference. Then I found my PC didn't have the SMB installed and only SBM1 was listed as available for installation. Default setting is SMB3. I had a password issue and after fixing that missed resetting all the permissions. Have fixed that. I've double checked the IP is valid, it's static. But Windows Explorer is now reporting it can't access the IP and still can't get a drive mapping option. The NAS is listed twice. The one I tested by dragging a folder there is now inaccessible.

Thanks.

Ron
Attachments
Screen Shot 11-17-20 at 01.46 PM.PNG
Screen Shot 11-17-20 at 01.46 PM.PNG (17.4 KiB) Viewed 45 times
Shiseiji
 
Posts: 5
Joined: Tue Nov 17, 2020 5:49 am

Re: ADM Help Doesn't Match - How to Setup Network drive?

Postby orion » Wed Nov 18, 2020 10:03 am

Did you find log information under ADM web -> System Information -> Log?
And you can check ADM web -> System Information -> Online users. That should list all connected users.
User avatar
orion
 
Posts: 2787
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Re: ADM Help Doesn't Match - How to Setup Network drive?

Postby Shiseiji » Sat Nov 21, 2020 10:51 pm

My misunderstanding was I expected SBM2 & SMB3 to be shown in the Windows Features to be turned on. I finely realized it was on by default and that's why PowerShell is needed to disable it. I'm now connected.
Shiseiji
 
Posts: 5
Joined: Tue Nov 17, 2020 5:49 am

Return to [Official] For AS40XX Series

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest