Page 1 of 5

[APKG Domoticz x86_64] update to 3.5877

PostPosted: Fri Apr 22, 2016 11:37 pm
by father.mande
Hi,

I am please to provide Domoticz 3.5877 (last) for Asustor Intel x86_64
... WHY BETA :
... ... I don't know how to use it :lol: :lol:
... ... I have integrated the server ... with the Web interface ... ALL libraries (I discover) + openzwave libraries (and tools) (last also)
... WHY x86_64 only
... ... because it's the more easy and because I don't have any more Internet access (fiber had been destroy in the road near my labs) ... so I use only a Public Wifi ... so integration seems to be a little difficult to download some other environment.
... ... TARGET is to add a 32 bits Intel version and an ARMHF ...

IMPORTANT : Please read the Update(s) section hereafter (in case of upgrade)

[Name]
Domoticz

[Version]
3.5876
DON'T UPDATE if you have already do it by domoticz internal mechanism ...
... APKG add "fake" systemctl to permit reboot after update (need to be tested) ATTENTION delay before restart is 2 x 15 seconds
... ... so internal update can works (without modding the script provide by domoticz ) try update to 5877 immediatly
... ... domoticz must stop then restart ... if not just got to ADM admin menu AppCentral and disable, wait 5 sec. then enable again domoticz the update will be done

3.5837
... update libzwave to 1.5 (even name stay 1.4)
... add Tellstick support
3.4834.2
... Add EZ_Router port for external access (add list)
... UPDATE from previous version: first use backup internal to Domoticz, update, then restore ...
3.4834.1
... ADD ADM desktop icon to connect interface
... UPDATE from previous version: first use backup internal to Domoticz, update, then restore ...
3.4834

[APKG Update]
... Normally work as well (tested on my limited configuration) BUT please get a backup of your settings (use the internal save/restore) in case of ..

[Internal Update]
... use Domoticz interface to install update ... at end (normally Domoticz stop)
... use App. Central to restart it :
disable / wait 5 seconds / enbale
... after the restart you will be in the new release (BETA or Stable)

[Asustor models]
Intel x86_64 (tested on AS5002T)

[Port use for Web interface and technical stuff]
9980 (so do http://ip_or_name_of__nas:9980/ )
NO SSL (but you can add it)
loglevel 1 (in APKG folder) is error + info. ) ... in case of problem supply this file first

[Download]
This version is also proposed to Asustor for App. Central (be patient time to add it)
... NOT SURE last version is always in "pending state" in APKG developer site ...

BUT you can use "manual install" as usual
APKG 3.5877 : https://father-mande.ovh/A/apkg/domotic ... x86-64.apk

archive
APKG 3.5837 : https://father-mande.ovh/A/apkg/domotic ... x86-64.apk

have fun.

Philippe.
NB open NEW post for problems ...

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Sat Apr 23, 2016 12:23 am
by damien599901
Un grand merci !
you rock father_mande !!! with your smartphone?
1 little thing => if i try to change the language, i see this error message "invalid location settings" + no icon on the ADM Desktop
i give try this week end with ip cameras and maybe buy other little things in a shop to test your app ;)

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Sat Apr 23, 2016 3:19 pm
by father.mande
Hi,
damien599901 wrote:Un grand merci !
you rock father_mande !!! with your smartphone?
1 little thing => if i try to change the language, i see this error message "invalid location settings" + no icon on the ADM Desktop
i give try this week end with ip cameras and maybe buy other little things in a shop to test your app ;)


As the message said :lol: :lol: you MUST fill the longitude and latitude ... before applying the change (please complaints to Domoticz team :lol: )
try the "here" just under or use google maps to get the value ... then apply and you have the French interface ...

ex. Long. 48.858406 Lat. 2.294330 is for "Eiffel tower" in Paris ... :lol:

Philippe.
From my smartphone ASUS Zenfone 2

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Sat Apr 23, 2016 4:10 pm
by father.mande
Hi,

I have create the same version with desktop icon ... as you requested (first time I generate this ... )

UPDATE from 3.4834
1 do a backup INTERNAL to Domoticz ... (backup database to your PC)
2 install new version (this clear the previous)
3 do a restore of your configuration INTERNAL to Domoticz

BUT the only difference is that this version add a desktop icon in ADM to launch Domoticz interface. nothing more

Philippe.
From ASUS Zenfone2

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Sat Apr 23, 2016 11:27 pm
by damien599901
father.mande wrote:try the "here" just under or use google maps to get the value ... then apply and you have the French interface ...

ex. Long. 48.858406 Lat. 2.294330 is for "Eiffel tower" in Paris ... :lol:

Philippe.
From my smartphone ASUS Zenfone 2


solved
my bad :lol:
thanks Philippe !

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Mon Apr 25, 2016 3:31 am
by damien599901
Hi Philippe

i tried and failed to use your great new app outside my local network.
On the wireless network of a family member I can not access the Web UI.
A limitation of the app?

Regards,
Damien

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Mon Apr 25, 2016 5:30 pm
by father.mande
Hi,

Did you redirect the port (9980 if you don't change it) to the NAS in your router / box (the box managing the Internet access for your NAS) ?

Philippe.

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Tue Apr 26, 2016 2:51 am
by damien599901
father.mande wrote:Hi,

Did you redirect the port (9980 if you don't change it) to the NAS in your router / box (the box managing the Internet access for your NAS) ?

Philippe.


HI Philippe

yes.

Regards,
Damien

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Tue Apr 26, 2016 6:43 pm
by father.mande
Hi Damien,

I have run a full test on my AS5002T

browser - Wifi access point - internet - Labox (port 9980 TCP redirected to AS5002T) - LAN - AS5002T - Domoticz
... Wifi access point tested :
... ... a DD-WRT router with a direct Internet access
... ... a Hotspot Orange (so with NAT)

In All case all work fine
... using http://my_nas_name.myasustor.com:9980/ (depend of browser the / at end must be supply ... or not)
I have also tested to add a user / password login (to protect Domoticz)
And AGAIN all work fine ...

Perhaps you configure ADM defender ?
A recurrent problem exist wit Asustor ... it's the fact that after a long break (for ex. mine have been without Internet during 2 days) ... the EZ-Router is NOT reactivated ...
... so no more access FROM internet ... so be sure to verify at Box / router interface AND not from NAS point of view ...

Philippe.

Re: [BETA 0 APKG Domoticz x86_64] search testers

PostPosted: Thu Apr 28, 2016 6:24 pm
by father.mande
Hi,

New update :
This update add the port use by Domoticz (9980) in the AZ-Router add list for opening external access
NO CHANGE in Domoticz version itself

ATTENTION due to replacement mechanism in APKG Update ... DO A SAVE of your configuration in Domoticz BEFORE UPDATING

Philippe.