It is currently Wed Jun 16, 2021 3:11 am
All times are UTC + 8 hours

DVB-T drivers do not load on boot

The ASUSTOR media pack for additional media service support contains the following:

In ASUSTOR Portal:
- Includes CEC device drivers for USB HDMI CEC adapters (e.g. pulse eight) for controlling Kodi with TV remote controls.
- Includes VirtualBox drivers for sharing hardware resources between VirtualBox and NAS. You can refer to the college tutorial document (http://download.asustor.com/college/en/ ... ualBox.pdf) if you want to configure and run virtual machines with VirtualBox.

In LooksGood:
- Supports TV tuners for Looksgood. Please refer to our TV tuner compatibility list (http://www.asustor.com/service/tv_stick ... type_id=27).

DVB-T drivers do not load on boot

Postby bisak » Wed Sep 21, 2016 4:35 am

Hi,
I'm trying to initialize DVB-T USB dongle Evolveo Mars. The drivers are contained in media-pack App. I know the drivers that need to be loaded and if I insmod them manually, I can access tuner from tvheadend. Unfortunately on NAS (AS3102T) boot the drivers do not load automatically. Could somebody help me to make the USB dongle intialize on NAS boot, please?

Drivers that I load manually:

insmod /volume1/.@plugins/AppCentral/media-pack/drivers/af9033.ko
insmod /volume1/.@plugins/AppCentral/media-pack/drivers/it913x.ko
insmod /volume1/.@plugins/AppCentral/media-pack/drivers/dvb-usb-af9035.ko

Bus 001 Device 002: ID 125f:601a A-DATA Technology Co., Ltd.:unknown device 601a
Bus 001 Device 003: ID 048d:9006 Integrated Technology Express, Inc.:IT9135 BDA Afatech DVB-T HDTV Dongle
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation:2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation:3.0 root hub



dmesg on boot:

[ 6.913147] usb 1-5: new high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
[ 7.089645] usb 1-5: New USB device found, idVendor=048d, idProduct=9006
[ 7.096985] usb 1-5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 7.104796] usb 1-5: Product: USB Deivce
[ 7.109093] usb 1-5: Manufacturer: ITE Technologies, Inc.
[ 7.119823] input: ITE Technologies, Inc. USB Deivce as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-5/1-5:1.1/0003:048D:9006.0001/input/input7
[ 7.184347] hid-generic 0003:048D:9006.0001: input,hidraw0: USB HID v1.01 Keyboard [ITE Technologies, Inc. USB Deivce] on usb-0000:00:14.0-5/input1

.........

[ 31.444378] usbip_core: USB/IP Core v1.0.0
[ 31.460737] usbip-host 1-5:1.0: 1-5 is not in match_busid table... skip!
[ 31.468130] usbcore: registered new interface driver usbip-host
[ 31.474635] usbip_host: USB/IP Host Driver v1.0.0
[ 32.663921] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[ 32.718150] cryptodev: driver 1.7 loaded.
[ 36.790235] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[ 40.059011] udevd[3449]: starting version 3.0

dmesg after manual insmod:
.....
[ 40.059011] udevd[3449]: starting version 3.0
[ 320.242157] usb 1-5: dvb_usb_af9035: prechip_version=83 chip_version=02 chip_type=9135
[ 320.260081] usb 1-5: dvb_usb_v2: found a 'ITE 9135(9006) Generic' in warm state
[ 320.269601] usb 1-5: dvb_usb_af9035: [0] overriding tuner from 00 to 60
[ 320.280296] usb 1-5: dvb_usb_v2: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer
[ 320.290000] DVB: registering new adapter (ITE 9135(9006) Generic)
[ 320.371267] af9033 8-0038: firmware version: LINK 3.40.1.0 - OFDM 3.40.1.0
[ 320.378778] af9033 8-0038: Afatech AF9033 successfully attached
[ 320.385279] usb 1-5: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Afatech AF9033 (DVB-T))...
[ 320.434816] it913x 8-001c: ITE IT913X BX successfully attached
[ 320.520188] IR keymap rc-it913x-v1 not found
[ 320.524633] Registered IR keymap rc-empty
[ 320.531960] input: ITE 9135(9006) Generic as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-5/rc/rc0/input11
[ 320.546420] rc0: ITE 9135(9006) Generic as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-5/rc/rc0
[ 320.555142] usb 1-5: dvb_usb_v2: 'ITE 9135(9006) Generic' successfully initialized and connected
[ 320.568228] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_af9035





Thank you, Martin
bisak
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 20, 2016 11:11 pm

Re: DVB-T drivers do not load on boot

Postby orion » Wed Sep 21, 2016 11:08 am

I think you may try to add a startup script: http://forum.asustor.com/viewtopic.php?f=49&t=1681
User avatar
orion
 
Posts: 3066
Joined: Wed May 29, 2013 11:09 am

Return to Media-pack

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest