It is currently Sun Oct 25, 2020 7:45 am
All times are UTC + 8 hours

XBMC Audio Sync Issue

Currently XBMC can be used to play almost all of the popular audio and video formats around. It was designed for network playback allowing you to stream multimedia directly from your NAS via HDMI to any monitor or directly from the internet using practically any protocol available.

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby uskyrt » Thu Aug 28, 2014 4:28 am

+1

Got the 202-TE and I've just spent the past 2 days trying to solve this sync issue.
Connected to Marantz NR1403
All good with analog.
No luck with slighty fancier video or audio formats.

I'll leave 'meh' feedbacks everywhere I can.
uskyrt
 
Posts: 24
Joined: Thu Aug 28, 2014 4:24 am

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby khalido » Mon Sep 01, 2014 8:30 am

Same - I have a Onkyo and have tried every setting but nothing solves the audio sync issue. Even if I manually set it, every filetype has a different sync delay or forward so it's maddening to use.

It does work well as a NAS - but in that case why bother with Asustor when you have so many other options which at least aren't lying to you on their websites about XBMC, which a $29 Raspberry Pi runs better than a 10x the price Asustor.
khalido
 
Posts: 10
Joined: Mon May 05, 2014 12:21 pm

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby TRI4X » Fri Sep 05, 2014 2:07 pm

I have got AS-202TE. I would have liked to use XBMC via HDMI, but I have got audio sync issue as well.

There is an update 0.12.3.r16 and its release note is: Minimized video and audio sync issue.

So as I noticed video play is smoother than before, but audio sync issue has not changed at all. There is still 500ms or more. :roll:
TRI4X
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 05, 2014 1:59 pm

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby gubcmbx » Fri Sep 05, 2014 5:54 pm

This version seems better than previous. Most of my mkv videos audio sync issue gone. :lol:
gubcmbx
 
Posts: 7
Joined: Thu Nov 14, 2013 11:00 am

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby wyoung » Sat Sep 06, 2014 2:00 pm

gubcmbx wrote:This version seems better than previous. Most of my mkv videos audio sync issue gone. :lol:


Yes, I've too noticed the audio sync is much improved now in the latest version.
AS-304T
4 X 4TB Western Digital Red in Raid 5
XBMC
wyoung
 
Posts: 30
Joined: Tue Jul 08, 2014 8:53 pm

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby uskyrt » Fri Oct 03, 2014 4:57 am

Yes it's better but...
I'm still having a few issues. I need to set the audio +- 100 ms a few times.
Sometimes when I pause a video I need to set it up again.
If I download subtitles it usually means I have to tweak the audio sync again.

The impression I've got is that the nas cannot cope with memory/cpu fluctuations and the audio suffers from this.
I'm not happy with it and I'm going to get an additional nuc to avoid having these issues. Knowing this I wouldn't have bought an asustor nas.
uskyrt
 
Posts: 24
Joined: Thu Aug 28, 2014 4:24 am

Re: XBMC Audio Sync Issue

Postby letM3in » Thu Dec 25, 2014 4:18 am

Has anyone else noticed that the audio sync issue has gotten worse again following the ADM 2.3 update?

My current setup:
AS-302T
ADB 2.3.0.RBSC
XBMC 0.12.3.r17
letM3in
 
Posts: 5
Joined: Sat Nov 01, 2014 3:44 am

Previous

Return to XBMC

  • You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot post attachments in this forum
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron